Cupcake truyền thống ( Fairy Cake )

be4e4fd1bcb87d92f342f6e3e3e1d9e2_L

Mức độ: Phức tạp.
Chuẩn bị: 30 phút.
Chế biến: 65 phút.
CNMN – Món bánh Fairy Cake xuất hiện tại Anh từ thế kỷ 18 và ngay sau đó trở thành món tráng miệng được yêu thích trong các buổi tiệc trà. Đây chính là tiền thân của cupcake ngày nay, một trong những món bánh được nhiều người biết đến nhất thế giới.
Nguyên liệu: 
Phần bánh

  • 110g bơ để ở nhiệt độ phòng, cắt nhỏ
  • 110g đường trắng
  • 2 quả , dùng whisk đánh nhẹ cho tan đều
  • 1 teaspoon tinh chất vani
  • Vỏ 1 quả chanh vàng
  • 110g bột trộn sẵn bột nở (self-raising flour)
  • 1-2 tablespoon sữa tươi

Phần trang trí

  • 300g đường icing
  • 2 – 3 tablespoon nước lọc
  • 2 – 3 giọt màu thực phẩm
  • Đường màu trang trí bánh tùy theo sở thích
Các bước thực hiện: 
1. Bật lò nóng sẵn ở nhiệt độ 180 độ C. Lót 12 cup giấy vào khuôn cupcake.
Dùng máy đánh trứng đánh tan bơ với đường. Lưu ý chỉ nên đánh bơ với từng thìa đường một, khoảng 30 giây thì thêm thìa mới. Điều này sẽ giúp bơ được đánh thật nhuyễn, giúp bánh bông xốp hơn.
2. Sau khi đánh hết đường, tiếp tục lặp lại bổ sung từng thìa trứng đã đánh tan vào hỗn hợp bơ. Tiếp đến, cho thêm tinh chất vani và vỏ chanh, trộn đều.
Rây bột vào hỗn hợp bơ, sử dụng phới mềm (spatula) trộn đều bột theo hướng từ dưới lên trên. Thêm 1–2 tablespoon sữa cho đến khi hỗn hợp đủ độ lỏng để chảy xuống khi nhấc spatula lên. Dùng thìa hoặc túi bắt kem bơm bột vào cup giấy chuẩn bị sẵn. Định lượng bột khoảng 1/2 chiều cao cup giấy.
3. Nướng bánh trong vòng 8–10 phút đến khi mặt bánh chuyển sang màu vàng nâu. Để nguội trong khuôn khoảng 10 phút rồi chuyển sang giá làm mát để tránh hấp hơi.
4. Chuẩn bị phần icing trang trí bánh bằng cách trộn đều tất cả nguyên liệu với nhau trong một tô lớn, thêmmàu thực phẩm theo ý thích. Dùng thìa rưới đường icing lên mặt bánh đã nguội hoàn toàn rồi trang trí thêm bằng các hạt đường màu.
(Nguồn từ trang: kitchenart)

Difficulty: Complexity .
Preparation: 30 minutes .
Processing : 65 minutes .

CNMN – Fairy Cake cake dish appeared in England in the 18th century and soon became the favorite dessert in the tea party . This was the forerunner of today’s cupcake , one of the cakes are well known in the world .

Ingredients:

The runners
110g butter to room temperature , chopped
110g white sugar
2 eggs , lightly whisk used for solutes
1 teaspoon vanilla extract
Peel 1 lemon yellow
Ready-mixed flour baking powder 110g ( self – raising flour )
1-2 tablespoon milk
Decoration

300g icing sugar
2-3 tablespoon water
2-3 drops of food coloring
Sugar cake decorating color preference
The steps are :
1 . Preheat the oven to preheat temperature of 180 degrees C. Lot 12 on the paper cup cupcake molds .

Using electric mixer beat butter with sugar dissolved . Note should beat butter with sugar a tablespoon each , about 30 seconds , then add a new spoon . This will help beat the butter is very fine , fluffy cake more help .

2 . After hitting off the road , continue to repeat each additional tablespoon beaten egg to the mixture melted butter . Next, add the vanilla extract and lemon zest , mix well .

Sift the flour into the butter mixture , using soft MOT ( spatula ) powder mix from the bottom up . Add 1-2 tablespoon milk until mixture fluid enough to flow down the spatula when lifted up . Use a spoon or ice cream bag caught pump cup batter into prepared paper . Quantification of flour about 1/2 cup paper height .

3 . Bake for 8-10 minutes until the cake turns golden brown . Allow to cool in the mold for 10 minutes, then transfer to a cooling rack to prevent steaming .

4 . Prepare cake decorating icing part by mixing all the ingredients together in a large bowl , food themmau liking . Use a spoon sprinkle icing sugar over the cake has cooled completely , then decorate with colored sugar granules .

(Source pages : kitchenart )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s